דלג לתוכן
plane
סופיה

אתרים בסופיה רבתיסופיה

אמנם המרכז של סופיה קומפקטי, אך יחד עם פרבריה המרוחקים נפרשת העיר על פני שטח של 492 ק"מ. בסופיה רבתי פזורים פארקים יפים, מוזיאונים, מוקדי עניין בעלי חשיבות היסטורית ואפילו רובע שלם המוקדש לסטודנטים של העיר.

גלו מה שווה לראות ולעשות בסופיה רבתי

מורנות מושלגות בהר ויטושה
הר ויטושה
סופיה רבתי
הר ויטושה הוא אחד מסמליה המפורסמים של סופיה. ממוקם במרחק כעשרה ק"מ ממרכז העיר, ומתנשא מעל פרבריה הדרומיים. ההר מספק מקום מפלט מצוין מקצב החיים הסואן של בירת בולגריה, ומאפשר טיול נעים בחיק הטבע, וזאת במרחק נסיעה קצרצרה מהמרכז העירוני. בימי החורף מתכסה ההר בשכבת שלג עבה והופך אתר לגלישת סקי. הר ויטושה הוא מאסיב הררי עשוי גרניט המתנשא לגובה מקסימלי של 2,290 מטרים. החלק הארי של הפארק הוגדר כשמורת טבע בשנת 1934, וזוהי שמורת הטבע הראשונה במדינות הבלקן. השמורה מהווה סביבת מחייתם הטבעית של נמיות, צבאים, חזירי בר ודובים חומים, כמו גם בית גידול של עשרות אלפי חרקים ואלפי מיני צמחים. אל ההר ניתן להגיע במספר דרכים. הנוחה והמהירה ביותר היא באמצעות קו האוטובוס 66 מ־Paradise Centre הנוסע במשך כארבעים דקות עד לאלקו. קו 61 היוצא מאותה תחנת אוטובוס, נוסע כשעה ומגיע לגשרי הזהב. אפשרות מעניינת יותר היא לעלות באמצעות רכבל הכיסאות דרגלווטסי המגיע לתחנת גולי וראך, או באמצעות רכבל הגונדולות סימאונובו בצידו הצפון־מזרחי של ההר, המגיע עד אלקו. באלקו פועלת מסעדת Panorama, ממנה ניבט כמובטח נוף פנורמי של העיר. בנוסף, משמש אלקו כנקודת התחלה נהדרת למסלול הליכה לאורך שבילי ההר. מכאן תוכלו להגיע לצ'רני וראך, הנקודה הגבוהה ביותר בויטושה, או לחלופין לצפות באחת מהמורנות הפזורות ברחבי השמורה. מטיבי לכת יוכלו להמשיך עד גשרי הזהב, שם ייהנו מהמורנות המרשימות ביותר בויטושה.
כנסיית בויאנה
כנסיית בויאנה
סופיה רבתי
ממוקמת ברובע בויאנה בפאתי בירת בולגריה. הכנסייה הצנועה למראה היא אחד מסמליה הנודעים של בולגריה ימיי־הביניימית. נבנתה במקור במאה האחת־עשרה בשטח של ששה מ"ר. בשנת 1259 הורחבה הכנסייה במימונו של האציל סבסטוקראטור קלויאן (Sebastokrator Kaloyan). עתה נוסף החדר האמצעי שעוטר בציורי־קיר מרהיבים. במאה התשע־עשרה נבנה החדר החיצוני. בשנת 1997 הוכרזה הכנסייה כאתר מורשת עולמית. אל הכנסייה הקטנה ניתן להיכנס בקבוצות קטנות בליווי מדריך/ה של המקום. זמן הביקור מוגבל לעשר דקות בלבד, ויש איסור גורף על צילום בתוך הכנסייה. לאחר שתעברו את החדר הראשון, תיכנסו לחלל המרכזי בו מתוארות על גבי הקירות שמונה־עשרה סצינות מחיי ניקולאוס הקדוש, מגן הדייגים והחיילים. מצדה הימני של הדלת צוירו דיוקנאותיהם של הצאר קונסטנטין הראשון (Constantine I) ושל אשתו אירינה (Irina), בעוד מהצד השמאלי צויר דיוקנו של קלויאן, מי שאחראי להרחבת הכנסייה ועיטורה, לצד אשתו, דסיסלאבה (Dessislava). בחדר הפנימי הקטנטן מכוסים הקירות שתי שכבות של ציורי־קיר: חלקם מהמאה העשירית לספירה וחלקם מהמאה השלוש־עשרה. יפים במיוחד הם דיוקנאות הקיסר קונסטנטינוס ואמו הלנה, מצדו הימני התחתון של החדר, ופרסקו הסעודה האחרונה מצדו השמאלי העליון. בציור זה ניכרים אלמנטים ייחודיים האופייניים למדינות הבלקן: במקום הלחם והיין המסורתיים, על שולחנם של ישו והשליחים מונחים בצל ירוק, שום ולפת, מוצרי מזון הנפוצים באזור. את הכנסייה מקיף גן קטן ומקסים, ומומלץ להקדיש מספר דקות לטיול סביב המבנה ההיסטורי.
ארמון וראנה
ארמון וראנה
סופיה רבתי
פנינה אדריכלית והיסטורית קסומה בפרברי בירת בולגריה. ארמון וראנה נבנה בהוראת הצאר פרדיננד הראשון ושימש כמעון משפחת המלוכה (ארמון המלוכה שבמרכז ההיסטורי של סופיה שימש את הצאר באירועים רשמיים בלבד). הבניין הראשון שהוקם בשטח הארמון היה בית הציד של הצאר שנבנה בהשראת הסגנון האדריכלי של פלובדיב. מאוחר יותר נבנה הארמון בסגנון התחייה הלאומית הבולגרית בשילוב אלמנטים בסגנונות הביזנטי, הקלאסיציזם צרפתי והאר־נובו. שלושה מחדרי הארמון עוצבו בסגנון הבארוק, חדר נוסף בסגנון אוסטרי ואילו חדר העבודה בהשראת אמנות ונציאנית. בשנת 1918 ירש בוריס השלישי את הארמון מאביו, ובשנת 1943 הועבר הארמון לבעלותו של סימאון השני. בשנים 1943-1944 נפגע מבנה הארמון הראשי בהפצצות חיל האוויר הבריטי, ושוחזר בשנת 1947. עם השתלטות הקומוניסטים על בולגריה וביטול המונרכיה הבולגרית, הפך הארמון למשכנו של גאורגי דימיטרוב (Georgi Dimitrov), המנהיג הקומוניסטי הראשון במדינה. בשנת 1998 הוחזר הנכס לבעליו החוקיים: סימאון השני ואחותו הנסיכה מריה לואיזה. שנה מאוחר יותר תרמו צאצאי בית המלוכה את הפארק המקיף את הארמון לטובת תושבי העיר, ובשנת 2001 עבר סימאון השני יחד עם אשתו, מרגריטה, לבית הציד הסמוך לארמון. החל משנת 2015 נפתח הפארק הציבורי המקיף את הארמון לקהל הרחב. בפארק היפה נשתלו יותר מארבע־מאות זני צמחים, וביניהם הוצבו פסלים של האמנים אנטון קראוס (Anton Kraus), ז'ול לושו (Jules Locheau), ג'והאן קלרר (Johann Kellerer) ועוד.
לרשימה המלאה

אזורים נוספים בסופיה

הצג כרשימה

מדריכים לסופיה

רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים. בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2024 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת