דלג לתוכן
plane
רודוס

אתרים ברודוס

גלו מה שווה לראות ולעשות ברודוס

ארמון ראשי המסדר
ארמון ראשי המסדר
עיר רודוס
בקצה הצפוני של העיר העתיקה שוכן ארמון ראשי המסדר, שחזיתו מעוטרת קשתות וצריחים בסגנון האופייני לימי הביניים. למבנה היסטוריה ארוכה ומרתקת: בתחילה ניצב כאן מקדש לאל השמש הליוס, שהיה (לפי מחקרים רבים) מקום משכנו המקורי של הקולוסוס מרודוס. במאה השביעית נבנתה על חורבות המקדש מצודה ביזנטית, ועל שרידיה בנו אבירי מסדר יוחנן הקדוש במאה הארבע-עשרה את המטה הראשי שלהם, ששימש גם למגוריו של ראש המסדר. תחת השלטון העות'מאני שימש הארמון בית כלא, אך ב-1856 הוא נהרס ברובו בפיצוץ עצום, שהשמיד גם מספר יצירות אמנות. בשנות ה-30 של המאה הקודמת שיפצו האיטלקים את הארמון כדי שישמש בית נופש למלך ויטוריו עמנוּאֶלֶה השלישי, ואחר כך לרודן בניטו מוסולוני; איש מהם לא ביקר כאן מעולם, אך שמותיהם חרותים עד היום משמאל לכניסה הראשית. ב-1848, עם סיפוח האיים הדודקאנסיים ליוון, הוסב הארמון למוזיאון מרתק. שער הכניסה יוביל אתכם לחצר רחבה ומוארת ובה פסלים מהתקופה ההלניסטית ושתי תערוכות נפלאות, שאחת מהן עוסקת ברודוס העתיקה והשנייה מגוללת את תולדות הארמון והאי בימי הביניים. בקומה השנייה תוכלו לטייל בין חדרים מפוארים, המשרים תחושה מכושפת; שימו לב לפסיפסים מרובי הפרטים שעל הרצפה, שהובאו לכאן בידי האיטלקים מהאי קוֹס. מומלץ גם לטייל על חומות הארמון ולהשקיף משם על העיר העתיקה. בימי ראשון תוכלו לצפות בשחזור הקרב בין האבירים לעותמאנים.
לינדוֹס והאקרופוליס
לינדוֹס
חוף המזרחי
לינדוֹס היתה לאתר תיירות פופולרי בזכות האקרופוליס, השוכן מעליה ומשתלב עם נוף המפרץ והבתים לבני-הקירות (שהקנו לה את הכינוי 'העיר הלבנה') לאחד המראות המצולמים ביותר ביוון כולה. בדרך אל האקרופוליס מומלץ לשוטט בסמטאות מרוצפות האבן: לאורכן ניצבים בתים מהמאות ה-16, ה-17 וה-18 שנבנו עבור רבי=החובלים של הספינות. מפתני הבתים מעוטרים ברצפת חוֹקלאקי מסורתית. הרחובות הראשיים שוקקי חיים ורצופים חנויות ודוכנים, אבל כדאי גם להתרחק מהם (ומהמוני התיירים הגודשים אותם) ולחקור את הסמטאות הצדדיות השלוות יותר. על הגגות שוכנות מסעדות המשקיפות לנוף מרהיב של הבתים הלבנים, האקרופוליס והים, בהן מומלצת במיוחד מסעדת Manolis המצוינת. מרכז העיירה סגור למכוניות, ולכן יש לחנות בכניסה ולטייל ברגל בסמטאות ואל האקרופוליס. קחו בחשבון שהטמפרטורה הממוצעת בלינדוֹס גבוהה יותר מאשר בעיר רודוס, כך שבקיץ חם כאן מאוד בצהרי היום. בקיוסק הסמוך לתחנת האוטובוסים בכניסה לעיירה תוכלו לקבל מידע ומפות.
העתיקות של קָמֵירוֹס
קָמֵירוֹס
מערב ופנים האי
קָמֵירוֹס, שנוסדה בסביבות שנת אלף לפנה"ס, היתה אחת משלוש ערי-המדינה של רודוס העתיקה, לצד יאליסוֹס (כיום גבעת פילֶרימוֹס) ולינדוֹס, והראשונה שבה נטבעו מטבעות מקומיים. העיר הההלניסטית, שננטשה בהדרגה החל מהמאה הרביעית לפנה"ס ולבסוף נחרבה ברעידת אדמה, נחשפה בחפירות ארכיאולוגיות מקיפות במאה ה-19 ובתקופת השלטון האיטלקי וכיום נמנית עם האתרים הארכיאולוגיים החשובים והמרשימים ביותר באי. העיר נבנתה בשלושה מפלסים, שכל אחד מהם שימש למטרה אחרת. במפלס התחתון, שבו מתחיל הביקור, שכנו השוק העירוני (אָגוֹרָה) ומקדש לאל אפולו; באמצעי, ששימש למגורים, נפרשת רשת רחובות שלאורכה שרידי בתים פרטיים; ובעליון תראו שרידי אכסדרה (סטוֹאָה) ששימשה לצורכי ציבור ושרידי מקדש לאלה אָתֶנָה. ברחבי האתר פזורים שלטי הסבר המספקים מידע מרתק על העיר ותולדותיה. חשוב לציין שהאתר כולו חשוף לשמש (פרט למספר ספסלים מוצלים) ולכן רצוי לא לבקר בו בשעות הצהריים החמות. באתר יש ספסלים למנוחה.
חביות עץ ביקב קוּנאקי, אֶמבּוֹנָה
אֶמבּוֹנָה
מערב ופנים האי
במורדות המיוערים של הר אָטָבירוֹס שוכן הכפר השליו והייחודי אֶמבּוֹנָה (מאוית לפעמים Emponas או Ebona בשלטי הדרכים). הכפר נודע כבירת היין של רודוס, אבל למרות התואר המפוצץ עדיין לא הוצף בתיירים (וטוב שכך). בעונת הבציר מתמלאים הרחובות וחצרות הבתים בסלים גדושים ובמשטחים פרושים של ענבים טריים, והאוויר נמלא ריח מתקתק ומשכר. את היינות המעולים תוכלו לטעום בארבעה יקבים מקומיים - אֶמֶרי (Emery), קוּנאקי (Kounaki), אָלֶכּסָנדריס (Alexandris) ומֶרקוּריס (Merkouris) בראשון, הגדול בהם, תזכו גם לסיור קצר במרתף היינות, אבל באחרים השירות אישי והאווירה יותר אותנטית. בכפר יש גם מספר יקבים ביתיים, שהדרך היחידה לאתרם היא להסתובב בסמטאות ולקוות שהתושבים יציצו מבתיהם ויציעו לכם (ביוונית שוטפת) לטעום ולקנות. לצד היינות מייצרים בכפר גם שמן זית, דבש וגבינות באיכות גבוהה, ויש בו מספר חנויות למזון מקומי והרבה טברנות ומסעדות, המתמחות בבשר כבש. בסוף אוגוסט מתקיים כאן פסטיבל יין, הכולל מופעי פולקלור ומחול עממי.
הכניסה לנמל מָנדְראקי
נמל מָנדְראקי
עיר רודוס
'הנמל הקטן', אחד מחמשת הנמלים של רודוס העתיקה, זכה לשם מָנדראקי ('מכלאת צאן' ביוונית) בשל צורתו העגולה והסגורה. הוא שימש לשיט בין רודוס לבין ערים אחרות באי, לאיים הסמוכים ולטורקיה, וכן לצרכים צבאיים, וכיום עוגנים בו כלי שיט פרטיים ותיירותיים, בהם למשל הצוללת הצהובה. מומלץ לטייל לאורך הנמל בשעת הדמדומים, ליהנות מרחש הגלים ולצפות על החומות המוארות של העיר העתיקה. משני צדי הכניסה לנמל, במקום שבו עמד לפי האגדה המקומית הקולוסוס מרודוס, הציבו האיטלקים פסלי ארד של אייל ואיילה, שהיו לסמליו של האי רודוס. הפסלים מנציחים זוג איילים שהאיטלקים הביאו לאי כדי לגרש את הנחשים (וצאצאיהם חיים עד היום בפארק רוֹדיני). לאורך שובר הגלים תראו שלוש טחנות רוח עתיקות (האחרונות שנותרו מתוך 14 שניצבו כאן בעבר), שבעבר שימשו גם לאכסון חומרי נפץ. ובקצהו שוכן מבצר ניקולס הקדוש, מבנה רומנטי מהמאה ה-15 המואר בשעות הלילה ובלבו המגדלור של הנמל. למרבה הצער, המבצר סגור למבקרים ותצטרכו להסתפק בתמונה למזכרת.
המוזיאון לארכיאולוגיה
המוזיאון לארכיאולוגיה
עיר רודוס
המוזיאון לארכיאולוגיה, הנמנה עם אתרי החובה בעיר רודוס, ממוקם במבצר ביזנטי יפהפה, המעוטר קשתות ועמודי אבן. ב-1440 הוסב האתר לבית חולים צבאי, ראשון מסוגו באי, של אבירי מסדר יוחנן הקדוש, ובתקופת השלטון האיטלקי, בראשית המאה הקודמת, עבר שיפוץ נוסף והיה למוזיאון. באולמות המרווחים מוצג מגוון רחב של ממצאים ארכיאולוגיים (בהם פסלים, כדים, תכשיטים ופסיפסים) המספק טעימה מהעבר העשיר בתהפוכות ובסגנונות. מקור הממצאים במגוון תקופות היסטוריות, מימי התרבות המיקֶנית (1700-1100 לפנה"ס), דרך התקופה ההלניסטית שבה שגשג האי, ועד העידן הביזנטי ותקופת שלטון האבירים בימי הביניים. הקומה הראשונה מוקדשת לממצאים מהאיים הדוֹדֶקָנֶסִיִים, ואילו בשנייה מוקדש כל חדר לתקופה או לנושא ספציפי. עם המוצגים הבולטים במוזיאון נמנים מצבת קָליאָריסְטָה, המוקדשת לאישה שחיה במאה הרביעית לפנה"ס , ו"אפרודיטה מרודוס", פסל שיש מהמאה השנייה לפנה"ס של ונוס הכורעת באמבט. הפסיפסים ההלניסטיים הפזורים ברחבי המוזיאון ובחצרו מרהיבים ביופיים. כל התצוגות מלוות בלוחיות הסבר באנגלית.
לרשימה המלאה

אזורים ברודוס

הצג כרשימה

מדריכים לרודוס

רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים. בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
  • שאלות נפוצות17/01/2023

    סדרת "הטיול כבר בפנים" מייצגת את הדור הבא של ספרי הטיולים. במדריכים המודפסים, ובאפליקציה המקושרת אליהם, הוטמעו כלים שיאפשרו לכם לתכנן ולהוציא לפועל את הטיול שאתם רוצים, בדרך שאתם רוצים. השקענו מאמץ כדי שהשימוש במדריכים יהיה אינטואיטיבי ופשוט ככל האפשר, אבל תמיד יש שאלות - ואת הנפוצות והחשובות שבהן ריכזנו להלן. [קראו עוד]

  • איך להתקין את יישומון ״הטיול כבר בפנים״ על מסך הבית של הטלפון שלך?08/05/2021

    יישומון ״הטיול כבר בפנים״ הוא יישומון רשת מתקדם (Progressive Web App) או בקיצור PWA. המשמעות היא שלא צריך להוריד את היישומון מחנות האפליקציות, אלא ניתן להגיע אליו ישירות דרך הדפדפן. ניתן לגלוש ביישומון באמצעות דפדפן, אבל כדי להנות מחוויית משתמש טובה יותר, מומלץ להתקין אותו על מסך הבית של הטלפון. כך תעשו זאת נכון. [קראו עוד]

  • מה לכלול בערכת עזרה ראשונה לשביל ישראל?07/01/2021

    [קראו עוד]

אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2023 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת