יוון הספיקה לייצא לעולם כאוס, דרמה, טרגדיה ודמוקרטיה הרבה לפני שרוב העמים בכלל חשבו על סופלאקי, ולמורשתה העתיקה אין מתחרים. אבל אל תצפו לערוך כאן מחקר מעמיק ופיכח על העולם העתיק - אהבתם של היוונים להילולות נמשכת כבר מאז ימי דיוניסוס.
החל באתונה אפופת הערפיח וכלה באיים המסנוורים את העין, לא חסרות עתיקות ביוון - טבור היקום בדלפי, העמודים הנפולים באי הקדוש דלוס, ארמונות מינואים עטורי פרסקאות בכרתים ואפילו, אולי, שרידי אטלנטיס בסנטוריני.
היוונים אמנם שומרים על מסורתם בדבקות, אך אין זה אומר שהם אינם יודעים לשמוח. השמש החמה והים הצלול עושים את יוון למקום מושלם להתרגעות. בין אם תלגמו בטברנה על החוף, ובין אם תשתו קפה בפלטיאה מוצלת או תרקדו עד אור הבוקר, קרוב לוודאי שהאלים ימצאו את הדרך להפיל אתכם ברשתותיהם.
תעודת זהות
שם מלא: הרפובליקה ההלנית
בירה: אתונה
שטח: 131,940 קמ""ר
אוכלוסייה: 10.67 מיליון נפש
תושבים: מרבית האנשים ביוון הם ממוצא אתני יווני, אך במדינה יש מספר גדל והולך של קבוצות של מהגרים זרים, שחיים בקהילות תוססות - אלבנים, פולנים, רוסים, אוקראינים, בולגרים ורומנים. בערים הגדולות ניתן לראות גם מהגרים אפריקנים שזה מקרוב באו. בצפון מזרח יוון יש קהילה מוסלמית גדולה דוברת טורקית, ולאורך הגבול עם בולגריה ועם הרפובליקה היוגוסלבית לשעבר של מקדוניה יש וקהילות קטנות יותר, דוברות שפות סלאביות
דת: 98% יוונים אורתודוכסים, 1.3% מוסלמים ו-0.7% אחרים
שפה: יוונית (רשמית): יוונית מודרנית (דמוטית) היא שפת המדינה הרשמית. היא נגזרת מיוונית עתיקה, אך הדקדוק שלה פשוט הרבה יותר. יוונית מודרנית קלטה מילים רבות משפות ותרבויות שכנות. היוונית המודרנית נבדלת באופן משמעותי מ'קאתארבוסה' (Katharevousa), או יוונית טהורה, גירסה מלאכותית מומצאת של השפה, אשר קרובה יותר ליוונית עתיקה ונעשה בה שימוש בתקופות שונות בתולדותיה של יוון בעת האחרונה. קאתארבוסה אינה משמשת עוד בדיבור היומיומי, אך היא עדיין מופיעה על שלטי רחוב ועלולה לגרום בלבול בקרב תיירים.
ממשל: רפובליקה פרלמנטרית
ראש המדינה: הנשיא קארולוס פאפוליאס
ראש הממשלה: קוסטאס קרמאנליס
פרופיל כלכלי
מטבע: אירו
תוצר מקומי גולמי: 236.8 מיליארד דולר של ארה""ב
ענפי תעשייה עיקריים: תיירות, תובלה ימית, עיבוד טבק ומזון, טקסטיל, כימיקלים, מוצרי מתכת, מכרות ונפט ומוצריו
שותפות מסחריות עיקריות: גרמניה, איטליה, רוסיה, צרפת, הולנד וערב הסעודית
חברה באיחוד האירופי: כן
ויזות: אזרחי ישראל אינם זקוקים לוויזה כדי לבקר ביוון ולשהות בה עד שלושה חודשים
שעון: כמו בישראל
קידומת חיוג בינלאומית: 30
חשמל: 220 וולט, 50 הרץ
מידות ומשקלות: השיטה המטרית
סיכונים בריאותיים: כוויות שמש, טיפוס (באזורי הכפר בחודשי האביב והקיץ), מחלת ליים, כלבת וקדחת צהובה
פחות
החל באתונה אפופת הערפיח וכלה באיים המסנוורים את העין, לא חסרות עתיקות ביוון - טבור היקום בדלפי, העמודים הנפולים באי הקדוש דלוס, ארמונות מינואים עטורי פרסקאות בכרתים ואפילו, אולי, שרידי אטלנטיס בסנטוריני.
היוונים אמנם שומרים על מסורתם בדבקות, אך אין…
קראו עוד