דלג לתוכן
plane
אתרים
sighisoara-citadel#ed3a8bמצודת סיגישוֹאָרָה

מצודת סיגישוארהמצודה

Sighișoara Citadel

מצודת סיגישוֹאָרָה
מצודת סיגישוארה
צילום: אהד שרב / ©
מתחם המצודה של סיגישוֹאָרָה, ששימש להגנה מפני פלישות הטורקים והוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, הוא סיבה מספקת להגיע לעיר מלאת הקסם הזו. זהו מתחם של חומות מבוצרות ומגדלי שמירה, עם צריחים וחרכי ירי, שעשוי מכל החומרים שמרכיבים סיפור אגדה טוב. בעבר היו במתחם 14 מגדלים, שכל אחד מהם היה שייך לאחת הגילדות בעיר, וחומותיו השתרעו לאורך 903 מ'. היום נותרו רק תשעה מגדלים, שמרביתם סגורים לקהל הרחב, ובכל זאת אין לוותר על סיור רגלי במקום, והוא יסעיר את דמיונם של הילדים. תוכלו להכיר לעומק את תולדות האזור במוזיאון להיסטוריה של סיגישוֹאָרָה , שתצוגותיו ממוקמות במגדל השעון ‏  ובסביבתו, ולחוות אותו בדרך אחרת במתחם השעשועים הייחודי טרנסילבָניָה המסתורית ‏ .

‏ צאו ממגרש החניה   לפי המסלול המסומן במפה וחצו במעבר חציה את רחוב Octavian Goga. טפסו במדרגות שלפניכם, המתעקלות שמאלה, ובקצה פנו חצי־ימינה ואז שוב ימינה ועברו בשני מעברים מקורים אל הרחבה שמול מגדל השעון ‏ , אחד מסימני ההיכר של העיר. אחרי ביקור קצר במוזיאון שבמקום, פנו ימינה ביציאה מהמגדל. בפנייה הבאה פנו שמאלה ולכו ברחוב מרוצף אבנים, המשקיף לתצפית פנורמית יפה על גגות העיר, עד שתראו מימינכם את מגדל הנפחים ‏  (Turnul Fierarilor). מגדל שמירה איתן שנבנה ב-1631 ומפורסם בגגו המחודד.

בפיצול השבילים שמול המגדל קחו את השביל הימני ומיד פנו שמאלה לתוך גינה מטופחת, שבקצה הרחוק שלה ניצב פסל ‏  של ולאד השלישי (צֶפֶּש), הרוזן ששימש השראה לאגדת דרקולה. בקצה הגינה תראו משמאל את רחבת הכניסה לכנסיית המנזר הדומיניקני ‏ , הגדושה בדוכני מזכרות.

הקדישו זמן קצר לביקור בכנסייה הגותית המרהיבה ואז שובו על עקבותיכם ‬‏ובסמוך לבניין הבא - בית העירייה ‏  (Primăria Municipiului) - פנו שמאלה ועלו במספר מדרגות אל מעבר צר בין הבניינים. בקצה המעבר פנו שוב שמאלה לרחוב Mănăstirii, הנפתח אל פּיאָצָה צֶ'טֶצי ‏  - כיכר מקסימה, מוקפת בבתים בשלל צבעים, שבה תוכלו לעצור להפסקת קפה בזמן שהצעירים שבחבורה פורקים מרץ ונהנים ממופעי רחוב.

 קיצור: החלק הבא של הטיול כולל הליכה בין מגדלים לא מרהיבים במיוחד. אם זמנכם קצר או הילדים קצרי רוח, תוכלי לחתוך דרך רחוב שקוֹלי ‏  הססגוני אל מדרגות המלומדים ‏  ולהמשיך משם.
צאו מהכיכר ברחוב Bastionului, הרצוף בתים צבעוניים לצד מסעדות ובתי הארחה. בסוף הרחוב, כשתראו מולכם את הכנסייה הרומית-קתולית ‏  (Biserica Romano-Catolică Cetate), פנו שמאלה. מימינכם תראו כיכר נאה עם עצים וספסלים ובליבה את אנדרטת פֶּטופי שָׂנדוֹר ‏ (Petőfi Sándor), המוקדשת למשורר הלאומי ההונגרי. בהמשך הרחוב, בפינה הצפון־מזרחית של גבעת המצודה, תוכלו להבחין במגדל הסנדלרים ‏  (Turnul Cizmarilor) הבנוי בסגנון בארוקי.

פנו שמאלה לרחוב Zidul Cetății. בתחילה הוא נראה כסמטה צרה, אך במהרה תראו מצד ימין עצים ותצפית יפה על העיר. המגדל המתנשא מולכם הוא מגדל החייטים ‏  (Turnul Croitorilor), שנבנה כדי להגן על הכניסה האחורית למצודה. בשריפה שפרצה ב־1676 התלקח מאגר אבקת השריפה של העיר שאוחסן במגדל, וגרם להרס של חלקים רבים ממנו. המשיכו לאורך חומת המצודה עד מגדל הפרוונים ‏  (Turnul Cojocarilor), מגדל רבוע וצנוע יחסית, ששופץ והורחב לאחר השריפה של 1676. בקצה הרחוב פנו ימינה בצומת T ועברו דרך שער בחומה. במהרה תראו משמאלכם, בצד המערבי של החומה, את מגדל הקצבים ‏  (Turnul Măcelarilor) הרנסאנסי שהשתמר היטב. המגדל בנוי בצורת מתומן, שהעניקה לו טווח ירי לכל הכיוונים.

שובו על עקבותיכם דרך השער, ופנו ימינה בהזדמנות הראשונה. בצומת הבא, פינת רחוב שקוֹלי (Școlii) ‏ , תראו מימינכם טור של מדרגות עץ מקורות, המכונות מדרגות המלומדים ‏  (Scara Şcolarilor). הרחבה שלפני המדרגות היא אזור שוקק פעילות גדוש בתי קפה ודוכני מזכרות, ולעתים מתקיימים בו גם מופעים של אמני רחוב. ממנו טפסו במדרגות לעבר הכנסייה על הגבעה ‏ . ילדים ייהנו מהטיפוס ב־176 מדרגות האבן שנבנו בשנת 1642 כדי להקל על הטיפוס לכנסייה בחורף. בסיום הטיפוס תיהנו מגמול הולם בדמות תצפית נהדרת על העיר , ותוכלו גם לבקר בכנסייה המרשימה. בסמוך לכניסה לכנסייה תבחינו במגדל קולעי החבלים ‏  (Turnul Frânghierilor), המגדל המיושב היחידי מבין המגדלים של סיגישוֹאָרָה (הוא משמש למגוריו של שומר בית הקברות). מחזית המגדל נשקפת תצפית יפה על העיר.

חזרו על עקבותיכם דרך מדרגות המלומדים ובקצה הירידה פנו ימינה לרחוב Cositorarilor. זהו רחוב צר ומרוצף אבן שהבתים ובתי הקפה שבו מקושטים באדניות פורחות. המשיכו עד פּיאצה ראצוּשטֶלור ‏  (Piața Rățuștelor), שבקצה הרחוק שלה מציץ מגדל הבורסקאים ‏  (Turnul Tăbăcarilor). המגדל המרובע עם הגג המשופע וחרכי הירי נבנה בפינה הדרום־מערבית של המבצר על מנת להגן על החצר הפנימית של מגדל השעון. אם תחצו את הכיכר ותפנו ימינה דרך השער תוכלו לראות את המגדל האחרון בסיור, מגדל הפחחים ‏  (Turnul Cositorarilor).

חזרו לפּיאצה ראצוּשטֶלור, פנו ימינה לרחוב Cositorarilor‬‏ והמשיכו בו עד פּיאָצָה מוּזֶאוּלוּי ‏  (Piața Muzeului). משמאלכם תראו את המסעדה Casa Vlad Dracul  , שם תוכלו להתארח לארוחה באווירה מקברית בבית שבו נולד ולאד השלישי, המקור לדמותו של דרקולה. ביציאה מהבית פנו ימינה ולכו כ־40 מ' עד מגדל השעון ‏ , נקודת הסיום של המסלול.‏
מצודת סיגישוֹאָרָה
מצודת סיגישוֹאָרָה
צילום: אהד שרב / ©
מצודת סיגישוֹאָרָה
מדרגות המלומדים
מדרגות המלומדים
צילום: Tiberiu Neag / CC BY-SA 3.0
מדרגות המלומדים
סמטה המשובצת בבתים צבעוניים במצודת סיגישוֹאָרָה
סמטה המשובצת בבתים צבעוניים במצודת סיגישוֹאָרָה
צילום: GerritR / CC BY-SA 4.0
סמטה המשובצת בבתים צבעוניים במצודת סיגישוֹאָרָה
מצודת סיגישוֹאָרָה
מצודת סיגישוֹאָרָה
צילום: אהד שרב / ©
מצודת סיגישוֹאָרָה
מגדל הקצבים
מגדל הקצבים
צילום: Xhulia Likaj / CC BY-SA 4.0
מגדל הקצבים
רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים.* בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2024 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת