ריגה לא יפה ולא מעניינת מבחינה אדריכלית כמו טאלין או וילנה, שתי ערי הבירה הבאלטיות האחרות, אבל יש בה אווירה שוקקת של מטרופולין, בצד המתח האתני המסויים, כתוצאה מהעובדה שבעיר חיים יותר רוסים במוצאם מאשר לטבים.
העיר משתרעת לשתי גדותיו של נהר דאוגאבה (Daugava), כ-15 ק""מ משפך הנהר, בפינה הדרום-מזרחית של מפרץ ריגה. בניינים גרמניים בני מאות שנים פזורים בכל רחבי העיר העתיקה, הנקראת וקריגה (Vecriga), ואל תוותרו על העלייה במעלית לצריח של כנסיית פטרוס הקדוש לתצפית ממעוף הציפור. מצודת ריגה מתוארכת ל-1330, אז נבנתה כמפקדה הראשית של המסדר הליבוני, וכיום היא משמשת כמעונו של נשיא לטביה.
ממזרח לריגה העתיקה משתרעת העיר 'החדשה', שנבנתה במאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20, עם שילוב של אזורי מגורים ועסקים, רחובות רחבים ושפע גנים. אנדרטת החופש, שהוקמה ב-1935, היא נקודת הציון באיזור. השוק המרכזי התוסס, הממוקם במספר מחסני צפלינים (ספינות אוויר) ממלחמת העולם הראשונה, הוא המוקד לחיי העיר ומדד משקף של רמת החיים.
גטו ריגה בזמן מלחמת העולם השנייה היה בפרבר מאסקאבאס (Maskavas), וכאן נמצאים בית הכנסת היחיד ששרד והמוזיאון היהודי של העיר. אל תחמיצו את מוזיאון המכוניות של ריגה, שמונה ק""מ ממזרח לריגה העתיקה, ובו מכוניות שהשתייכו לראשי המשטר הסובייטי ולאישים בכירים, כמו גורקי, סטלין, כרושצ'וב וברז'נייב, ובתוכן דמויות מלעיגות בגודל טבעי של האישים עצמם.
בקיץ מוציאים בתי הקפה הזולים שולחנות וכיסאות אל דומה לאוקומס (Doma laukums), כיכר מהנה, עם מקומות בילוי ובתי אוכל הפתוחים עד מאוחר בלילה. מבחר המסעדות בריגה נאה כיום, אבל אם תרצו לחזור דווקא אל העבר, לכו לבית הקפה העגמומי בסגנון סובייטי בעיר העתיקה, שמגישים בו לחמניות לא טריות, שתייה בכוסות פלסטיק וודקה במחירים זולים מאוד.
פחות
העיר משתרעת לשתי גדותיו של נהר דאוגאבה (Daugava), כ-15 ק""מ משפך הנהר, בפינה הדרום-מזרחית של מפרץ ריגה. בניינים גרמניים בני מאות שנים פזורים בכל רחבי העיר העתיקה, הנקראת וקריגה (Vecriga), ואל תוותרו על העלייה במעלית לצריח של כנסיית פטרוס הקדוש…
קראו עוד