איי האיזמרגד הצפים המרכיבים את הארכיפלג של אינדונזיה מהלכים קסם על העולם זה מאות בשנים: מיסיונרים, פיראטים, חברות כרייה ותרמילאים - כולם נמשכו ונמשכים אל עצי האלמוג והתבלינים, אל אורח החיים הבאלינזי, ואל החופים, הרכסים והרי הגעש הנפלאים.
ואולם, דברים רבים פוגעים במיתוס גן-העדן של אינדונזיה: איבה עמוקה על רקע גזעי, מלחמות דת, אוטוקרטיה עריצה, שחיתות ממשלתית, ניהול כלכלי כושל ואסונות טבע. סבב האלימות האחרון הפך את אינדונזיה ליעד בעייתי למטיילים מן המערב.
יחד עם זאת, תיירות ההמונים עדיין לא הגיעה לחלקים גדולים מן המדינה. על אף השיפורים באמצעי התקשורת והתחבורה, אלפי האיים והתרבויות המרובות באינדונזיה הם עדיין הרפתקה שקשה למצוא כמותה בעולם המפותח. וחרף המכה הכואבת שספגה התיירות בבאלי בעקבות הפיגוע הטראגי במועדון הלילה סארי ב-2002, כל אתריה המרהיבים של אינדונזיה ממתינים לחדוות הגילוי של המבקרים.
אזהרה:
ב-9 בספטמבר 2004 התפוצצה פצצה מחוץ לשגרירות אוסטרליה בג'קארטה, והרשויות בארצות הברית ובאוסטרליה שבו וחידשו את המלצותיהן למטיילים להימנע מביקורים שאינם הכרחיים בעיר. טרוריסטים ממשיכים לאיים על אינטרסים מערביים בג'קרטה, וגורמי ממשל במערב ממליצים למטיילים להימנע מלינה במלונות מערביים במובהק. מומלץ להתעדכן בהמלצות משרד החוץ למטיילים בחו""ל, לעקוב אחר הדיווחים באמצעי התקשורת, ולברר עם נציגויות דיפלומטיות בג'קרטה פרטים בנוגע למצב הבטחוני.
מאז 1998 עברו על אינדונזיה תהפוכות רבות, שהתבטאו בקשת רחבה של אירועים - החל בהפגנות שלוות וכלה בעימותים מזויינים. עם זאת, אמצעי התקשורת במערב מפריזים לא פעם בתאור המצב באינדונזיה, כאילו המדינה כולה שקועה במהומות. נכון לזמן כתיבת שורות אלה, שורר אי שקט באזורים במרכז סולאווסי, באצ'ה, בפפואה ובמלוקו, אך עדיין ניתן לבקר בבטחה בחלקים מהם. אם אתם מתכננים טיול רציני באינדונזיה, רצוי מאוד להתעדכן במצב באופן שוטף, במיוחד בכל הקשור במצב ההפכפך באצ'ה.
תעודת זהות
שם מלא: הרפובליקה של אינדונזיה
בירה: ג'קארטה
שטח: 1.91 מיליון קמ""ר
אוכלוסייה: 234.89 מיליון נפש
תושבים: באינדונזיה חיות כ-300 קבוצות אתניות ושבטיות שונות. הבולטות שבהן הן האצ'נים (Acehnese), הבאטאקים (Bataks) והמינאנגקאבאו (Minangkabaus) בסומטרה; הג'אוונזים (Javanese) והסונדאנזים (Sundanese) בג'אווה; הבאלינזים (Balinese) בבאלי; הסאסאקים (Sasaks) בלומבוק; והדאני (Dani) בפפואה
דת: 88% מוסלמים, 8% נוצרים, 2% הינדים
שפות: אינדונזית (רשמית); אנגלית, ג'אוונזית, סונדאנזית
ממשל: רפובליקה
ראש המדינה: הנשיא וראש הממשלה סוסילו באמבאנג יודהויונו
פרופיל כלכלי
מטבע: רופייה (Rp)
ענפי תעשייה עיקריים: נפט, גז טבעי, טקסטיל, עץ לתעשייה, קפה, גומי, פחם, בדיל, נחושת, אורז, פלפל, שמן דקלים
שותפות מסחריות עיקריות: יפן, ארצות הברית וסינגפור
ויזות: אינדונזיה אינה מתירה את כניסתם של בעלי דרכון ישראלי. אזרחי 21 מדינות, ובהן אוסטרליה, ארצות הברית ומדינות אחדות באירופה יכולים לקבל ויזה עם הגעתם למדינה, וזאת בתנאי שנכנסו למדינה דרך אחד מנמלי התעופה או הים הראשיים, ודרכונם בתוקף עוד לחצי שנה לפחות.
שעון: מקדים את ישראל בחמש שעות (בסומטרה, בג'אווה ובמערב ומרכז קאלימאנטאן); בשש שעות (בבאלי, בנוסה טנגארה, בדרום ובמזרח קאלימנאנטאן ובסולאווסי); ובשבע שעות (בפפואה ובמאלוקו)
קידומת חיוג בינלאומית: 62
חשמל: 127/230 וולט, 50 הרץ
מידות ומשקלות
פחות
ואולם, דברים רבים פוגעים במיתוס גן-העדן של אינדונזיה: איבה עמוקה על רקע גזעי, מלחמות דת, אוטוקרטיה עריצה, שחיתות ממשלתית, ניהול כלכלי כושל ואסונות טבע. סבב האלימות האחרון הפך את אינדונזיה ליעד בעייתי למטיילים מן המערב.
יחד עם זאת, תיירות ההמונים…
קראו עוד