ארמון פֶּלֶש (Castelul Peleş) הניאו-רנסנסי הוא לא רק אחד ממוקדי העניין המרכזיים של סינאיה, אלא גם אחד מהארמונות היפים ביותר ברומניה ואף באירופה כולה. בנייתו החלה ב-1873 על ידי הנסיך קרול הראשון (שהפך לימים למלך רומניה), שהתאהב בנוף של הרי הקרפטים שנשקף מסביב. הארמון שימש כמעון הקיץ של משפחת המלוכה עד 1947, ואירח בין כתליו הרבה אישים נכבדים ובהם פרנץ יוזף הראשון, קיסר אוסטריה.
ילדים אולי לא יתרשמו מהייחוס של מבקרי הארמון, אבל הם בהחלט יתרשמו מהמבנה עטור הצריחים ומלא הדמיון, שנראה כאילו נלקח מסיפור אגדה. בארמון לא פחות מ-170 חדרים, כל אחד מהם מעוצב בסגנון ייחודי על ידי טובי האמנים באותה תקופה. יש חדרים המעוצבים בסגנון גותי, איטלקי, תורכי, מורי ועוד. החדרים מעוצבים ברוב פאר, עם רצפות שיש, גילופי עץ, נברשות קריסטל מוראנו, חלונות ויטראז', רהיטי טיק מהודו, ציורי קיר ויצירות מופת של אמנות אירופית התלויות על הקירות. בנוסף לכל הפאר וההדר – זוהי הטירה האירופית הראשונה שהיתה מחוברת לחשמל ולחימום מרכזי, ודייריה נהנו מעוד מותרות יוצאי דופן לאותה תקופה, כמו מים זורמים ומעלית קטנה.
החדרים המעניינים ביותר הם
אולם הכבוד משנת 1911, ובו גילופי עץ מרהיבים ופסלי גבס;
הסוויטה האימפריאלית, בסגנון הניאו-בארוק הווינאי, שם נהג להתארח קיסר אוסטריה פרנץ יוזף הראשון;
הספרייה, שדלת סתרים שתסעיר את דמיונם של הילדים מובילה ממנה לקומה העליונה;
החדר הפלורנטיני, שעיטורי הארד בו הובאו במיוחד מרומא; ו
האולם המוּרי, המקושט בשטיחים פרסיים ואוריינטליים. ילדים לא יישארו אדישים מול
הנשקייה שבה אחד מהאוספים הגדולים באירופה של כלי נשק וציד, כולל חניתות, חרבות, פגיונות, שריונות אדירים ועוד, חלקם עשויים זהב וכסף ומעוטרים באבנים יקרות.
הארמון פתוח למבקרים במסגרת סיור מודרך, המוצע בחמש שפות (בהן אנגלית). הסיור הבסיסי, האורך כ-40 דקות, עובר בחדרים של קומת הקרקע ומספיק בהחלט להתרשמות כללית - אבל אם אתם מתעניינים בחייהם הפרטיים של בני המלוכה שווה להשקיע בסיור המורחב, הכולל גם את חדרי המגורים בקומה העליונה.
הארמון מוקף בגנים מטופחים עם מדשאות ושבע טרסות המעוטרות בפסלי אבן ובמזרקות. מהגנים נשקפת תצפית נפלאה אל עמק פראחובה ולרכסים הסובבים אותו. בגן הארמון יש בית קפה שמגיש אקלרים וסברינות, ורבים נוהגים ליהנות מהפסקת קפה בטרסות
מול הנוף. זהו אחד האתרים הפופולריים ביותר ברומניה והוא נוטה להיות עמוס, לכן מוטב להגיע אליו באמצע השבוע, בסמוך לשעת הפתיחה של האתר.
מעל ארמון פֶּלֶש ניצב ארמון צנוע יותר, פֶּלישוֹר (Castelul Pelișor), ששימש את אחיינו ויורשו של קרול, לימים המלך פרדיננד הראשון. אשתו של פרדיננד, ששנאה את הפאר המיותר של פֶּלֶש, עיצבה את החדרים בסגנון אר־נובו יפהפה - בהם חדר אחד שקירותיו מצופים עלי זהב. גם ארמון זה פתוח במסגרת סיור מודרך בלבד.
דלת הסתרים
בארמונות רבים ברחבי העולם נהגו מלכים ומלכות להתקין דלתות סתרים המובילות למעברים ולחדרים סודיים. את המנהג הזה המציאו המצרים הקדמונים שהוסיפו את דלתות הסתרים לפירמידות הגדולות. אחר־כך שימשו המעברים הסודיים את הנוצרים שנרדפו על־ידי הרומאים, ולבסוף הפכו הסודות האדריכליים האלו לנחלת ארמונות המלוכה, המבנים השלטוניים ואפילו בתי־הסוהר.
גם כאן, בארמון פֶּלֶש הרומני, ביקש המלך קרול הראשון להתקין לו דלת סתרים בספרייה המלכותית. היכנסו אל חדר הספרייה ונסו לזהות היכן נמצאת הדלת הסודית בין כל המדפים העמוסים ספרים עתיקים ונדירים. לאן אתם חושבים שמובילה הדלת הזו? האם הייתם רוצים גם אתם להתקין דלת סתרים בביתכם? כיצד היא היתה משמשת אתכם?