דלג לתוכן
plane
אתרים
leiden#ed3a8bלָיידֶן
נבדק ואומת לאחרונה בתאריך 01/12/2022

ליידןעיירה

Leiden

אחת מרשת התעלות בלָיידֶן
אחת מרשת התעלות בליידן
צילום: W. Bulach / CC BY-SA 4.0
  • חניהמגרש החניה גארֶנמרקט   שוכן במיקום נוח במרכז העיר;‏ למוזיאון הטבע ולקורפוס מומלץ לחנות באתרים עצמם
  • ניווט אל מגרש החניה גארֶנמרקט
לָיידֶן היא עיר סטודנטיאלית צעירה המאופינת בחצרות נחבאות, מאות מונומנטים, מוזיאונים ומרכז עיר שוקק חיים. בעבר היא הייתה אחת הערים המרכזיות בהן התחללו הקרבות במלחמת העצמאות כנגד הכיבוש הספרדי: בשלהי המאה ה-16, הטילו הספרדים על העיר מצור ממושך שערך כשנה, במהלך צבאי הנחשב עד היום כמבריק הצליחו תושבי העיר להניס את הספרדים. מצביא הניצחון היה וילם השתקן מאורנז', אשר פרץ בעזרת תושבים מקומים את תעלות העיר וגרם להצפת הכוח הצר עליה. עד היום חוגגים מדי שנה ב-3 באוקטובר את הניצחון, בפסטיבל מקומי יפה הנמשך יומיים.
לאר הניצחון הוקמה בעיר אוניברסיטת לָיידֶן, האוניברסיטה הראשונה בהולנד. עד היום האוניברסיטה היא המרכז התרבותי החשוב ביותר של האזור והיא ידועה בעולם בעיקר בלימודי הרפואה והמשפטים בה. חלק ממבניה המקוריים של האוניברסיטה נשתמרו עד היום, ובכללם "מבנה האקדמיה" הבנוי על תעלה רחבה באחד הרחובות היפים בעיר ‏ . במתחם האוניברסיטה נמצאים גם הגנים הבוטנים ‏ , שהיו המקום הראשון באירופה אליו הגיע פרח הצבעוני, שהפך לסמל הולנדי, וגם אוזרח בה.
בעיר לָיידֶן נולד וגדל הצייר ההולנדי רמברנדט ואן ריין. לחובבי אמנות והיסטוריה כדאי להצטייד בלשכת המידע לתיירים   במסלול הליכה באנגלית תחת הכותרת "בעקבות רמברנדט הצעיר" וללכת ברחובות היפים של העיר. גם אם תבחרו לוותר על המסלול, כדאי להגיע לחנות חביבה הנקראת "הסטודיו של רמברנדט הצעיר" ‏ , שם ישנה מצגת וידאו מותאמת לילדים וחפצי אמנות מיוחדים.
בנוסף לשיטוט בעיר היפה, בלָיידֶן שני מוזיאונים מומלצים לביקור עם ילדים:נָטוּרָלִיס מוזיאון הטבע ‏ , בו יש תצוגות מעניינות של כל הקשור להיסטוריה של הטבע קורפוס- מסע דרך גוף האדם ‏ , סיור מודרך בתוך גוף והסבר על איך וכיצד פועל.
אחת מרשת התעלות בלָיידֶן
אחת מרשת התעלות בלָיידֶן
צילום: W. Bulach / CC BY-SA 4.0
אחת מרשת התעלות בלָיידֶן
רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים. בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
  • שאלות נפוצות17/01/2023

    סדרת "הטיול כבר בפנים" מייצגת את הדור הבא של ספרי הטיולים. במדריכים המודפסים, ובאפליקציה המקושרת אליהם, הוטמעו כלים שיאפשרו לכם לתכנן ולהוציא לפועל את הטיול שאתם רוצים, בדרך שאתם רוצים. השקענו מאמץ כדי שהשימוש במדריכים יהיה אינטואיטיבי ופשוט ככל האפשר, אבל תמיד יש שאלות - ואת הנפוצות והחשובות שבהן ריכזנו להלן. [קראו עוד]

  • איך להתקין את יישומון ״הטיול כבר בפנים״ על מסך הבית של הטלפון שלך?08/05/2021

    יישומון ״הטיול כבר בפנים״ הוא יישומון רשת מתקדם (Progressive Web App) או בקיצור PWA. המשמעות היא שלא צריך להוריד את היישומון מחנות האפליקציות, אלא ניתן להגיע אליו ישירות דרך הדפדפן. ניתן לגלוש ביישומון באמצעות דפדפן, אבל כדי להנות מחוויית משתמש טובה יותר, מומלץ להתקין אותו על מסך הבית של הטלפון. כך תעשו זאת נכון. [קראו עוד]

  • מה לכלול בערכת עזרה ראשונה לשביל ישראל?07/01/2021

    [קראו עוד]

אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2023 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת