דלג לתוכן
plane
אתרים
chocolaterie-du-vignoble-daniel-stoffel#ed3a8bהשוקולטרי של דניאל סטוֹפֶל
עודכן לאחרונה בתאריך 09/02/2021

השוקולטרי של דניאל סטוֹפֶלמפעל וחנות

Chocolaterie du Vignoble Daniel Stoffel

השוקולד של דניאל סטוֹפֶל
צילום: Chocolaterie Stoffel / ©
  • כתובתRoute de Guémar, Ribeauvillé
  • חניהחינם, במקום
  • טלפון‎+33-389-712-020
  • אתר אינטרנטפתח בחלון נפרד [בצרפתית בלבד]
  • דמי כניסהללא תשלום
  • שעות פתיחהב'-שבת 9:30-12:20, 14:00-19:00
  • משך זמן מומלץ באתר: שעה
  • לאיזה גיל מתאים?family
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • 0
    •  
    • 2
    •  
    • 4
    •  
    • 6
    •  
    • 8
    •  
    • 10
    •  
    • 12
    •  
    • 14
    •  
    • 16
    •  
    • +18
    מתאים  מתאים מאוד  
  • ניווט אל השוקולטרי של דניאל סטוֹפֶל
במשפחת סטוֹפֶל, השוקולד זורם בוורידים: כבר יותר מחמישים שנה הם מייצרים פרלינים ודמויות משוקולד, באיכות הגבוהה ביותר, בשני מפעלים קטנים בחבל אֶלזאס. באחד מהם - שוֹקוֹלאטרי דוּ וִינְיוֹבְּל, סמוך לכפר ריבּוֹוילֶה - תוכלו להיכנס אל מאחורי הקלעים ולראות את הסדנה שבה יוצרים את השוקולדים המפתים.
הביקור מתחיל בסרט קצר על ייצור שוקולד (15 דקות, בצרפתית) ואחריו תעברו בין כמה תצוגות על ההיסטוריה של השוקולד ובכלל. גולת הכותרת היא סדנת הייצור, שם מתקיימות לפעמים הדגמות של תהליך ייצור הפרלינים;‏ למרבה הצער, לוח הזמנים אינו קבוע ואינו מתפרסם מראש, כך שאין לדעת אם תזכו להדגמה מלאה. מהסדנה תצאו לחנות הענקית, ובה מבחר עצום של שוקולדים מכל המינים. המחירים גבוהים והמוכרים לא נלהבים לתת לטעום - אבל האיכות, בייחוד של השוקולד המריר, מפצה על הכל.

  ששש... שוקולד!!!

שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם - אבל בני המאיָה ממרכז אמריקה, שייצרו אותו לראשונה, התייחסו אליו בכלל כאל משקה: למעשה, המשמעות המקורית של המילה 'שוקולד' בשפה המאיה היא 'משקה חם'. במרכז אמריקה קראו לשוקולד 'משקה האלים', והמלך האצטקי האגדי מוֹנטֶזוּמָה נהג לשתות חמישים כוסות של שוקולד חם מדי יום. קולומבוס הביא את פולי הקקאו לאירופה, שם התחילו להשתמש בהם כמרכיב בעוגות, אבל רק לפני כמאתיים שנה המציא כימאי הולנדי את טבלת השוקולד הראשונה, ולפני כמאה שנה ייצר רוקח בלגי את הפרלינים הראשונים.
איך אתם מעדיפים את השוקולד שלכם? כמשקה או כמאכל? שוקולד חלב או שוקולד מריר? ואולי לבן? עם תוספות או נקי? בטבלה או בפרלין? בררו אצל כל בני המשפחה, וכשתעברו בחנות, נסו למצוא את השוקולד המושלם לכל אחד.
השוקולד של דניאל סטוֹפֶל
צילום: Chocolaterie Stoffel / ©
השוקולד של דניאל סטוֹפֶל
הפרלינים של דניאל סטוֹפֶל
צילום: Chocolaterie Stoffel / ©
הפרלינים של דניאל סטוֹפֶל
רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

רוצה לקבל הנחה של 10% על כל הרכישות של מדריכי נסיעות מודפסים ומפות באתר(מקנייה זו; אין כפל מבצעים) ולקבל דיוורים מאתר העולם?(כוללים מידע ופרסומות) כן, אני רוצה

  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2021 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת