דלג לתוכן
plane
מאמרים

'טופו מסריח' וביצת אלף השנים - חוויית אוכל בטאיוואן

- 16/02/2015 מאת מערכת העולם -

בטאיוואן יש אפשרויות קולינריות רבות, ובעיר הבירה טאיפיי, למשל, יש רחובות שלמים של מסעדות מסורתיות וחדשניות, רחבות אוכל מהודרות במרכזי קניות ושוקי לילה גדושים מאכלי רחוב. עוד על חוויית האוכל בטאייוואן, במדריך טאיוואן של לונלי פלנט (עמ' 42-47).

תגיות נושא:
שוק-הלילה ברחוב רָאוֹחֶה שבטאיפיי

שוק-הלילה ברחוב רָאוֹחֶה שבטאיפיי
צילום: Jorge Gonzalez / CC BY-SA 2.0


המטבח הטאיוואני מושפע רבות מהמאכלים של מחוזות דרום סין, ולצדו יש מעדנים מקומיים רבים המאפיינים את הגיוון האתני במדינה. תמצאו כאן 'טופו מסריח' ואומלט צדפות, שלל מרקי נודלס וכיסנים מאודים לצד תה משובח ומשקאות ייחודיים כמו באבל-טי שכובש בסערה את המערב.

טופו מסריח


צ'וֹאוּ דוֹאוּפוּ‏ (טופו מותסס) נפוץ בשוקי הלילה ברחבי טאיוואן, שם תמצאו אותו בדוכנים רבים ובמגוון צורות בישול שונות. יש שאוהבים את הרכיב הייחודי הזה ואחרים חושבים שריחו לא נעים במיוחד ...

'טופו מסריח' ברוטב מאלָה
צילום: Richy / CC BY-SA 3.0


גוּאָה בָּאוֹ


כריך בשר חזיר מאודה (Gua bao) הוא מעדן של ממש, המככב ברחובות טאיוואן, והיום ניתן למצוא אותו גם במשאיות אוכל באירופה ובארצות-הברית. זו למעשה כופתה מאודה במילוי בשר חזיר קצוץ ועשבי תבלין ומעל זורים בוטנים טחונים.

גוּאָה בָּאוֹ - כריך בשר חזיר מאודה

גוּאָה בָּאוֹ - כריך בשר חזיר מאודה
צילום: LeoAlmighty / CC BY 2.0


בּאבֶּל טי


את המשקה הידוע שהומצא בטאיוואן וכעת נפוץ גם ברחבי העולם, ניתן למצוא בדוכני רחוב, בבתי-תה ואף במכונות שתייה. זהו משקה קר או חם של תה בחלב עם מגוון תוספות, והוא מכונה תה בועות (ולעתים גם בּוֹבָּה) בזכות פניני הטפיוקה המבעבעות בו והקצף שנוצר מהקצפת החלב.

משקה באבל-טי ממותק בטל דבש

משקה באבל-טי ממותק בטל דבש
צילום: Infrogmation / CC BY-SA 3.0


ביצת אלף השנים


פּידאן‏ (Pidan) זו מנה שצריך להתרגל אליה: אלה ביצי ברווז משומרים בקש ומאוחסנים בכלי חרס מתחת לפני הקרקע. לאחר כמה חודשים החלבון הופך לקריש ולחלמון טעם ייחודי. נהוג להגיש את הפּידאן עם טופו רך, רוטב סויה ושמן שומשום ומעל סיבי בשר חזיר או בצל ירוק.

'ביצי אלף השנים'
צילום: FotoosVanRobin / CC BY-SA 2.0


תבשילי אורז מאודים בגלילי במבוק


אורז מאודה בגלילי במבוק (Zhutong Fan) הוא תבשיל מסורתי טיפוסי לקבוצות הילידים בטאיוואן, עתיר ניחוחות מהבמבוק המעושן.

תבשיל אורז מסורתי במקל במבוק

תבשיל אורז מסורתי במקל במבוק
צילום: M. Weitzel / CC BY 2.5


לֵיי צָ'ה


התה הכתוש (léi chá) הוא משקה מסורתי של איכרי בני חאקָה, הכולל עלי תה (בדרך כלל תה ירוק או תה אולונג), סוגי אגוזים קלויים, כמו בוטנים ושומשום, וחומרי טעם. את הכל נוהגים לכתוש בעלי ומכתש, להוסיף מים רותחים ופצפוצי אורז.

קערית לֵיי צָ

קערית לֵיי צָ'ה ופצפוצי אורז
צילום: Ren Kuo / CC BY 2.0


כל מה שרציתם לדעת על המטבח הטאיוואני, באתר התיירות של טאיוואן, ובסרטון הבא:

רוצים לקרוא עוד על טאיוואן?
רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים.* בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2024 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת