'טופו מסריח' וביצת אלף השנים - חוויית אוכל בטאיוואן
בטאיוואן יש אפשרויות קולינריות רבות, ובעיר הבירה טאיפיי, למשל, יש רחובות שלמים של מסעדות מסורתיות וחדשניות, רחבות אוכל מהודרות במרכזי קניות ושוקי לילה גדושים מאכלי רחוב. עוד על חוויית האוכל בטאייוואן, במדריך טאיוואן של לונלי פלנט (עמ' 42-47).
המטבח הטאיוואני מושפע רבות מהמאכלים של מחוזות דרום סין, ולצדו יש מעדנים מקומיים רבים המאפיינים את הגיוון האתני במדינה. תמצאו כאן 'טופו מסריח' ואומלט צדפות, שלל מרקי נודלס וכיסנים מאודים לצד תה משובח ומשקאות ייחודיים כמו באבל-טי שכובש בסערה את המערב.
טופו מסריח
צ'וֹאוּ דוֹאוּפוּ (טופו מותסס) נפוץ בשוקי הלילה ברחבי טאיוואן, שם תמצאו אותו בדוכנים רבים ובמגוון צורות בישול שונות. יש שאוהבים את הרכיב הייחודי הזה ואחרים חושבים שריחו לא נעים במיוחד ...
גוּאָה בָּאוֹ
כריך בשר חזיר מאודה (Gua bao) הוא מעדן של ממש, המככב ברחובות טאיוואן, והיום ניתן למצוא אותו גם במשאיות אוכל באירופה ובארצות-הברית. זו למעשה כופתה מאודה במילוי בשר חזיר קצוץ ועשבי תבלין ומעל זורים בוטנים טחונים.
בּאבֶּל טי
את המשקה הידוע שהומצא בטאיוואן וכעת נפוץ גם ברחבי העולם, ניתן למצוא בדוכני רחוב, בבתי-תה ואף במכונות שתייה. זהו משקה קר או חם של תה בחלב עם מגוון תוספות, והוא מכונה תה בועות (ולעתים גם בּוֹבָּה) בזכות פניני הטפיוקה המבעבעות בו והקצף שנוצר מהקצפת החלב.
ביצת אלף השנים
פּידאן (Pidan) זו מנה שצריך להתרגל אליה: אלה ביצי ברווז משומרים בקש ומאוחסנים בכלי חרס מתחת לפני הקרקע. לאחר כמה חודשים החלבון הופך לקריש ולחלמון טעם ייחודי. נהוג להגיש את הפּידאן עם טופו רך, רוטב סויה ושמן שומשום ומעל סיבי בשר חזיר או בצל ירוק.
תבשילי אורז מאודים בגלילי במבוק
אורז מאודה בגלילי במבוק (Zhutong Fan) הוא תבשיל מסורתי טיפוסי לקבוצות הילידים בטאיוואן, עתיר ניחוחות מהבמבוק המעושן.
לֵיי צָ'ה
התה הכתוש (léi chá) הוא משקה מסורתי של איכרי בני חאקָה, הכולל עלי תה (בדרך כלל תה ירוק או תה אולונג), סוגי אגוזים קלויים, כמו בוטנים ושומשום, וחומרי טעם. את הכל נוהגים לכתוש בעלי ומכתש, להוסיף מים רותחים ופצפוצי אורז.
כל מה שרציתם לדעת על המטבח הטאיוואני, באתר התיירות של טאיוואן, ובסרטון הבא:
רוצים לקרוא עוד על טאיוואן?