דלג לתוכן
plane
מאמרים

כיצד להנפיק ויזה אלקטרונית להודו?

- 25/09/2016 מאת: xאהד שרב -

אזרחים ישראלים זקוקים לויזה כדי להיכנס להודו. אבל אם אתם נוסעים לתקופה של עד שישים יום, תוכלו להנפיק ויזה להודו בביתכם, מול המחשב. כך תעשו זאת נכון

טסו מורירי - אגם באיזור לדאק, ג׳אמו וקשמיר, צפון הודו

טסו מורירי - אגם באיזור לדאק, ג׳אמו וקשמיר, צפון הודו
צילום: אהד שרב / ©


הנפקת ויזה להודו היתה תמיד עניין מסובך. בנסיעה הראשונה שלי, בשנות ה-80 של המאה הקודמת, ישראלים יכלו להיכנס להודו רק בקבוצות ורק ל-30 יום. לאישור שקיבלנו קראו Landing Permit והוא היה מלווה בשני בקבוקי ויסקי: אחד לפקיד בכניסה למדינה והשני לפקיד ביציאה. מאז נהיינו חברים של מודי, ובנסיעה האחרונה לגואה, עם הילדים, כבר הפקנו את הויזה בבית. כדי להקל עליכם את התהליך, הכנתי את המדריך השלם להנפקה עצמית של ויזה להודו. בהצלחה!

לפני תחילת התהליך, הכינו את הפריטים הבאים:

דרכון
תמונת דיוקן על רקע לבן בפורמט JPEG, בגודל של בין 10KB ל-1MB, במידה מינימלית של 350 על 350 פיקסלים.
צילום דף הפרטים האישיים שלכם בדרכון בפורמט PDF, בגודל של בין 10KB ל-300KB.
כרטיס אשראי לביצוע תשלום של 48 דולר.

אם ביקרתם בהודו בעבר, הכינו גם את הדרכון שבו הוטבעה הויזה האחרונה שלכם להודו.

מספר כללים שחשוב לזכור:

ויזה אלקטרונית (e-visa) תהיה בתוקף למשך 60 יום מתאריך הכניסה להודו והיא מקנה זכות לשתי כניסות למדינה בתוך אותם 60 יום (שלוש כניסות במקרה של ויזה רפואית (e-Medical Visa).
יש להגיש את הבקשה לויזה אלקטרונית לפחות 4 ימים לפני הכניסה להודו, ולא יותר מ-124 ימים לפני הכניסה. לדוגמא: אם תגישו בקשה ב-1 בספטמבר, תוכלו לבחור תאריך הגעה להודו בין ה-5 בספטמבר לבין ה-2 בינואר.
את התשלום עבור הויזה חייבים לבצע באתר לפחות ארבעה ימים לפני יום ההגעה להודו.
דרכונכם צריך להיות בתוקף לתקופה של לפחות שישה חודשים ממועד הכניסה להודו.

לתחילת התהליך גלשו לעמוד הבא:



בחרו: e-Tourist Visa Application (בצד שמאל למעלה) ותגיעו לדף הבא:



בשדות המתאימים הקלידו את:
1. סוג הדרכון שלכם
2. מדינתכם
3. נמל התעופה דרכו תיכנסו להודו
4. תאריך לידה של מבקש הויזה
5. דוא״ל (אימייל)
6. דוא״ל (פעם שניה, כדי להימנע מטעויות)
7. תאריך הגעה משוער (לא יותר מ-34 ימים לאחר מילוי הטופס)

לאחר המילוי, הטופס אמור להיראות בדומה לכך:



לחיצה על כפתור המשך (Continue) תביא אתכם לדף הבא, שבו יש למלא פרטים אודות מבקש הויזה ודרכונו. חשוב: לפני התחלת מילוי הפרטים בדף, שימו לב למספר הבקשה, המופיע בצבע אדום בראש הדף. מומלץ מאוד להעתיק מספר זה למסמך נפרד. אם תהליך הנפקת הויזה ייפסק מסיבה כלשהי, תוכלו לחזור לשלב בו הייתם בעזרת מספר הבקשה.

תחת מגדר (sex) ניתן לבחור בין: זכר, נקבה וטרנסג׳נדר.



הצצה ראשונה למגוון האנושי ההודי ניתן לקבל תחת סעיף דת (religion), שבו מוצעות שפע של אפשרויות, מזורואסטריות ועד ג׳ייניזם, עבור ביהדות, איסלם ונצרות. לא מצאתם? תוכלו לבחור בדת ״אחרת״ ולפרט בשורה הבאה.



ממשלת הודו מעוניינת לקבל מידע גם על רמת החינוך של מבקשי הויזה. לא למדתם? לא נורא. אפשר לבחור גם באפשרות: אנאלפבתי (Illiterate). הבחירה הנכונה עבור ילדים היא: NA BEING MINOR.



לאחר המילוי, דף זה יראה בערך כך:



בדף הבא, תתבקשו לתת פרטים אודות מענכם, בני משפחתכם הקרובים (בן/בת זוג, הורים) והרקע התעסוקתי שלכם (ילדים ימסרו פרטים על הרקע התעסוקתי של אחד ההורים). אחרי המילוי, זה יראה בערך כך:



שימו לב:
השדה STATE/PROVINCE/DISTRICT הוא שדה חובה. מהנסיון, ציון מחוז כגון HASHARON עבר בשלום.
למרות היעדר הכוכביות, יש למלא מס׳ טלפון (קווי או נייד).
אם שרתתם בצה״ל (שלא כמו ידידנו ישראל ישראלי, מהטופס שלמעלה), ציינו ״כן״ בשאלה האחרונה, ואז פרטו את שם הצבא (IDF), תפקידכם, דרגתכם, ואת מקום השירות (יש לקוות שישראל). מהנסיון, שירות בצה״ל אינו מהווה מחסום בפני קבלת ויזה להודו.

בעמוד הבא, תתבקשו לתת פרטים על מסלול הטיול שלכם, על ויזות קודמות להודו, אם היו לכם, וכן לספק מידע על אנשי קשר בהודו ובבית. אם אתם סובלים ממחסור באנשי קשר בהודו, הנסיון מלמד שתוכלו לציין (למשל) את שמו של פקיד המלון עמו התכתבתם לפני הנסיעה. לאחר המילוי, דף זה ייראה בערך כך:



בסוף הדף תתבקשו לצרף תמונה של מבקש הויזה. לשם כך עליכם להכין מראש תמונת דיוקן שלכם, על רקע לבן בפורמט JPEG, בגודל מינימלי של 10KB ובגודל מקסימלי של 1MB, במידה מינימלית של 350 על 350 פיקסלים. כך ייראה הדף מתוכו תבחרו את התמונה (לרבות ההנחיות להכנת התמונה):



לאחר שתצלחו את העלאת התמונה, תועברו לדף הבא, ובו תתבקשו לצרף צילום של עמוד הפרטים האישיים בדרכון. שימו לב, הפעם נדרש לצרף קובץ בפורמט שונה (PDF), ובגודל של בין 10KB ל-300KB:



לאחר העלאת עמוד הפרטים האישיים בדרכון, תועברו לעמוד בו תוכלו לבדוק את כל הפרטים ולאשרם. לאחר האישור, תוכלו לשלם על הויזה (50 דולר, נכון לסוף שנת 2017) באמצעות כרטיס אשראי ב-SBIePay (בצרוף עמלה של 1.2 דולר) או ב-Axis Bank (בצרוף עמלה של 1.37 דולר):



לאחר ביצוע התשלום תקבלו אישור במייל, עם פרטים אודות בקשתכם. הבקשה אמורה להיות מטופלת תוך 72 שעות, אך מנסיון, זה קורה גם תוך 24 שעות. עם סיום הטיפול, תקבלו לידיכם אימייל אישור, שאותו תציגו לפני העליה למטוס, וכן בנמל התעופה בהודו.

לאחר הנחיתה בהודו, חפשו שלטים לדלפקים דרכם ניתן להיכנס למדינה באמצעות ויזה אלקטרונית. התהליך יכלול צילום שלכם ונטילה של טביעות אצבעות.

ברוכים הבאים להודו!

שירותי נשים ושירותי גברים בנמל התעופה בדלהי

שירותי נשים ושירותי גברים בנמל התעופה בדלהי
צילום: אהד שרב / ©

רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים. בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.
  • ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
  • שאלות נפוצות17/01/2023

    סדרת "הטיול כבר בפנים" מייצגת את הדור הבא של ספרי הטיולים. במדריכים המודפסים, ובאפליקציה המקושרת אליהם, הוטמעו כלים שיאפשרו לכם לתכנן ולהוציא לפועל את הטיול שאתם רוצים, בדרך שאתם רוצים. השקענו מאמץ כדי שהשימוש במדריכים יהיה אינטואיטיבי ופשוט ככל האפשר, אבל תמיד יש שאלות - ואת הנפוצות והחשובות שבהן ריכזנו להלן. [קראו עוד]

  • איך להתקין את יישומון ״הטיול כבר בפנים״ על מסך הבית של הטלפון שלך?08/05/2021

    יישומון ״הטיול כבר בפנים״ הוא יישומון רשת מתקדם (Progressive Web App) או בקיצור PWA. המשמעות היא שלא צריך להוריד את היישומון מחנות האפליקציות, אלא ניתן להגיע אליו ישירות דרך הדפדפן. ניתן לגלוש ביישומון באמצעות דפדפן, אבל כדי להנות מחוויית משתמש טובה יותר, מומלץ להתקין אותו על מסך הבית של הטלפון. כך תעשו זאת נכון. [קראו עוד]

  • מה לכלול בערכת עזרה ראשונה לשביל ישראל?07/01/2021

    [קראו עוד]

אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2024 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת