נגיעות בינלאומיות רוויות השראה, על גבול הפיוז'ן
ב-1 ביוני 2015 תקבל הלן דארוז, בלונדון, את התואר "השפית הטובה בעולם 2015", שמעניק כל שנה בית השאמפאניה וו קליקו. המסעדה של דארוז, הנושאת את שמה, מתהדרת בכוכב אחד במדריך האדום של מישלן. חבר השופטים בחר להעניק לה את התואר למרות הציון הלא כל כך גבוה שלה. ב-2011, כשהונהג התואר לראשונה, קיבלה אותו אן-סופי פיק מהעיר ואלאנס, שלה שלושה כוכבים.
כששאלתי את הזמר פייר פרה על המסעדות שהוא אוהב, הזכיר מיד את "הבת של חברי דארוז, ילדה שאני זוכר כשנולדה, ושהחזקתי על ברכי – היא עושה דברים טובים, מצליחה מאוד״.
דארוז, בלונדינית נמוכת קומה, כיום בת 48, הגיעה לפאריס בסוף 1999, ופתחה מסעדה גדולה ברובע ה-6. למרות ש"נולדה" במטבח אביה ומאז ומתמיד "מתה על בישול", לא יצאה לעבוד כשוליה, כמו כולם, בשנות העשרה לחייה. את הקריירה שלה עשתה, רובה ככולה, כמנהלת. שלוש שנים עבדה אצל אלן דיקאס במונטה קרלו. אחר-כך שבה לביתה, בעיירה מדרום לבורדו, וניהלה את העסק בעוד אביה מבשל. כשפרש לגמלאות, בא דיקאס, ואמר לה להיכנס למטבח ולבשל. היא קיבלה שם כוכב.
קשיים כלכליים אילצוה להתחיל מחדש במקום התחרותי ביותר בצרפת: פאריס. המישלן החזיר לה את הכוכב. היא מרוצה: "לעולם לא יהיה לנו, הנשים, הכוח הפיסי והנפשי שיש לגברים, והדחף לנצח. לי אין. אני לא שאפתנית. המסעדה מלאה – וזה יופי".
מטבח דשן של דרום-מערב, עם נגיעות בינלאומיות רוויות השראה, על גבול הפיוז'ן. נהניתי. בקומת הקרקע, מנות קטנות של מטבח עכשווי במחירים זולים – 22-38 אירו לסועד. שָרת חניה! 40-100 אירו לסועד, סגור ב' צהריים ו-א', טל: 0142220011, 4, rue dAssas.
גם אחיה של דארוז מככב בנוף הגסטרונומי. ראו: הארמניאק על פי דארוז.