מה כדאי לאכול בהולנד?
המטבח ההולנדי מצטיין ברכיבים עונתיים טריים ובאוכל מסורתי פשוט ומשביע. בשנים האחרונות הופכת הולנד לאחד היעדים הקולינריים המבטיחים באירופה עם יותר ממאה מסעדות עטורות כוכבי מישלן. בכל ביקור בהולנד, אם במסעדות פאר או בדוכני רחוב, אל תעזבו לפני שתטעמו כמה מאכלים הולנדיים מסורתיים פשוטים וטעימים.
עוד על הולנד תוכלו לקרוא במדריך הולנד של אייוויטנס.
העוגייה (Stroopwafel) הטעימה, המוכרת ברחבי העולם, מורכבת משתי שכבות דקות של ופל וביניהן סירופ מתוק ודביק, ויוצרה לראשונה בסביבות סוף המאה השמונה-עשרה בעיר חאודה (Gouda), שמדרום לאמסטרדם. הדרך הטובה ביותר לאכול סטרוּפּוָואפֶל אחת היא להניחה על ספל קפה או תה חמים ולהניח לאדים לחמם את המילוי.
הפנקייק ההולנדי (Pannenkoeken) גדול ודק יותר מהגרסה האמריקנית, וניתן לאכול אותו עם תוספות מתוקות כמו תפוחי עץ ובננות או מלוחות כמו בייקון וגבינות. את הגרסה המתוקה תקבלו עם דלי קטן של סירופ סוכר וכף עץ.
למידע על בתי פנקייק באמסטרדם, לחצו כאן.
בחורף תמצאו בדוכני רחוב או במשאיות אוכל ברחבי המדינה פּוֹפֵרטיֶיס (poffertjes), פנקייקים קטנים מסורתיים; ולקראת חג המולד וראש השנה האזרחית נפתחים דוכני אוֹליֶיבּוֹלֶן (oliebollenkramen), סופגניות עגולות בטיגון עמוק עם צימוקים ומאובקות באבקת סוכר.
קציצות הבשר (kroketten) המגולגלות בפירורי לחם ומטוגנות בטיגון עמוק, הן אוכל מהיר מוכר ונפוץ מאוד. פרט לגרסה המסורתית במילוי בשר, קיימים מילויים שונים, ובפאבים ובברים תמצאו גרסה של קרוקט במילוי ממרח בוטנים ובשר קצוץ בשם satékroket. המאכל נפוץ כל כך ברחבי המדינה, עד שרשת מקדונלדס יצרה גרסה דומה בשם McKroket.
ההולנדים אוהבים לאכול טוגני תפוחי-אדמה בגביע נייר (Patat) עם כמויות אדירות של רוטב מיונז (רוטב טוגנים, Fritessaus) או קטשופ-קארי.
בהולנד נוהגים לאכול בדוכני רחוב דג הרינג בשלמותו (הרינג הולנדי חדש, nieuwe haring; או מטיאס, Maatjesharing). תוכלו לאכול את ההרינג עם בצל ומלפפון חמוץ בכריך או בצלחת או לחלופין לבחור לנהוג כמו המקומיים, לאחוז את קצה הדג ולנגוס בו כשהוא מתנפנף מעליכם.
רוב האנשים שמעו בוודאי על גבינות גאודה (חאודה) ואדם, אך יש בהולנד גבינות טעימות נוספות. למידע על סוגי גבינות הולנדיות, סיורי טעימות ושוקי גבינות, לחצו כאן.
להמלצה על מסעדות עטורות כוכבי מישלן בהולנד, לחצו כאן.
סטרוּפּוָואפֶל
העוגייה (Stroopwafel) הטעימה, המוכרת ברחבי העולם, מורכבת משתי שכבות דקות של ופל וביניהן סירופ מתוק ודביק, ויוצרה לראשונה בסביבות סוף המאה השמונה-עשרה בעיר חאודה (Gouda), שמדרום לאמסטרדם. הדרך הטובה ביותר לאכול סטרוּפּוָואפֶל אחת היא להניחה על ספל קפה או תה חמים ולהניח לאדים לחמם את המילוי.
פּאנֶקוּקֶן
הפנקייק ההולנדי (Pannenkoeken) גדול ודק יותר מהגרסה האמריקנית, וניתן לאכול אותו עם תוספות מתוקות כמו תפוחי עץ ובננות או מלוחות כמו בייקון וגבינות. את הגרסה המתוקה תקבלו עם דלי קטן של סירופ סוכר וכף עץ.
למידע על בתי פנקייק באמסטרדם, לחצו כאן.
בחורף תמצאו בדוכני רחוב או במשאיות אוכל ברחבי המדינה פּוֹפֵרטיֶיס (poffertjes), פנקייקים קטנים מסורתיים; ולקראת חג המולד וראש השנה האזרחית נפתחים דוכני אוֹליֶיבּוֹלֶן (oliebollenkramen), סופגניות עגולות בטיגון עמוק עם צימוקים ומאובקות באבקת סוכר.
קרוֹקֶטֶן
קציצות הבשר (kroketten) המגולגלות בפירורי לחם ומטוגנות בטיגון עמוק, הן אוכל מהיר מוכר ונפוץ מאוד. פרט לגרסה המסורתית במילוי בשר, קיימים מילויים שונים, ובפאבים ובברים תמצאו גרסה של קרוקט במילוי ממרח בוטנים ובשר קצוץ בשם satékroket. המאכל נפוץ כל כך ברחבי המדינה, עד שרשת מקדונלדס יצרה גרסה דומה בשם McKroket.
פּאטאט
ההולנדים אוהבים לאכול טוגני תפוחי-אדמה בגביע נייר (Patat) עם כמויות אדירות של רוטב מיונז (רוטב טוגנים, Fritessaus) או קטשופ-קארי.
הרינג הולנדי
בהולנד נוהגים לאכול בדוכני רחוב דג הרינג בשלמותו (הרינג הולנדי חדש, nieuwe haring; או מטיאס, Maatjesharing). תוכלו לאכול את ההרינג עם בצל ומלפפון חמוץ בכריך או בצלחת או לחלופין לבחור לנהוג כמו המקומיים, לאחוז את קצה הדג ולנגוס בו כשהוא מתנפנף מעליכם.
רוב האנשים שמעו בוודאי על גבינות גאודה (חאודה) ואדם, אך יש בהולנד גבינות טעימות נוספות. למידע על סוגי גבינות הולנדיות, סיורי טעימות ושוקי גבינות, לחצו כאן.
להמלצה על מסעדות עטורות כוכבי מישלן בהולנד, לחצו כאן.