מה כדאי לאכול בחג הפסחא במדריד?
השבוע הקדוש במדריד, כמו בחגיגות דתיות אחרות בספרד, סובב גם סביב האוכל והכנת מנות טיפוסיות שלהן קשר עמוק למסורת. מה-29 במרץ ועד ה-5 באפריל נוהרים אלפי מאמינים אל מדריד להשתתף בתהלוכות ברחובות העיר, המלוות בהלמות התופים ובמאות מאמינים בתלבושות מסורתיות ססגוניות. בכנסיות נערכים קונצרטים של מוסיקה דתית, ובמסעדות, במאפיות ובקונדיטוריות ברחבי העיר תמצאו מגוון מאכלים הטיפוסיים לחג.
עוד על מדריד תוכלו לקרוא במדריך מדריד כאן ועכשיו של לונלי פלנט.
מה כדאי לחפש?
הטעמים המתוקים ממלאים תפקיד חשוב בחג הפסחא ברחבי ספרד. מיני המאפה המתוקים ומנות הקינוח מבוססים על מתכונים מסורתיים עתיקים, שתוכלו למצוא בכל פָּסטֶלריָה (Pastelería; קונדיטוריה) במדריד, בהם מגוון סוגים מטוגנים, כמו: בּארטוליוֹס (Bartolillos), משולשי בצק מטוגנים ממולאים בקרם; פלוֹר פריטָה (Flor frita), 'פרח מטוגן', מעין סופגנייה בצורת פרח הטיפוסית לאזור קסטיליה-לה מנצ'ה (Castilla La Mancha); רוֹסקיאס דֶה סֶמאנָה סנטה (rosquillas de Semana Santa), סופגניות של השבוע הקדוש, מתכון שמקורו עוד בתקופת האימפריה הרומית; וכן המנה הפופולרית ביותר - טוֹריחאס (torrijas), גרסה ספרדית לפרנץ' טוסט הצרפתי של פרוסות לחם בחלב, סוכר וביצים המטוגנות בשמן זית. יש גרסאות טעימות רבות מסורתיות וחדישות: ביין, בסירופ מתוק, בדבש, עם סוכר וקינמון ומגוון ציפויים מעניינים נוספים.
ראו בעצמכם:
פרט למנות המתוקות תמצאו בכל בר, טבּרנה (taberna) או מסעדה מנות טיפוסיות לחג כמו סוֹלדָדיטוֹס דֶה פּאביָה (Soldaditos de Pavía), רצועות קטנות ופריכות של דג בקלה מטוגן - על פי המקומיים, המנה הומצאה באחת הטבּרנות הוותיקות שב-calle de Tetuán; פּוֹטאחֶה דֶה גָרבָּנסוֹס אָ לָה מדרילניה (potaje de garbanzos a la madrileña), תבשיל חומוס בסגנון מדריד; וקרוֹקֶטאס דֶה בָּקָלָאוֹ (croquetas de bacalao), קציצות דג בקלה.
מקור: אתר התיירות של מדריד