דולצ'ה ויטה - תיירות קולינרית בדרום איטליה
בסוף מאי-תחילת יוני תארח דונטלה ארפאיה, השף והמסעדנית הנודעת, שני טיולים קולינריים בפּוּליה (Puglia), העקב שטוף השמש של המגף האיטלקי. המחוז בדרום איטליה הגובל בים היוני ובים האדריאטי הוא אחד האזורים הפוריים ביותר באיטליה, וזוכה לפופולריות גוברת בקרב תיירים קולינריים המחפשים נוף מרהיב של עצי זית, כרמים נרחבים, בתי חווה גדולים ושרידים עתיקים וכמובן - אוכל משובח.
המסע הקולינרי אל המטבח האיטלקי האזורי המופלא עובר במחוזות ילדותה של השף ארפאיה, ומעניק נקודת מבט אישית על המעדנים הרבים של פּוּליה, מקום הולדתה של אמהּ.
השבוע כולל, בין היתר, שיעורי בישול בהנחיית ארפאיה; טיול אל עיר הנמל בּארי (Bari) ושיעור על אמנות הכנת אוֹרֶקיֶיטֶה (orecchiette; אוזניים קטנות), הפסטה המסורתית המקומית; סיור בשוק מאכלי-הים של עיירת החוף היפה מונופולי (Monopoli); הכנת מוצרלה וריקוטה באלברובלו (Alberobello), אתר מורשת עולם של אונסק"ו הנודע במבני הטרולי (Trulli) בתי אבן-גיר קטנים וייחודיים; סיור בכרם עצי זית אורגניים ובטחנה תת-קרקעית בה מייצרים שמן זית מאז תקופת הברונזה.
האורחים ילונו בבית-אחוזה יוקרתי משופץ מהמאה השבע-עשרה, מחוץ למרכז הבארוקי של אוֹסטוּני (Ostuni), פנינה אדריכלית עם בתיה המסוידים לבן של העיר העתיקה (Città Bianca).
מידע נוסף על השבוע הקולינרי תמצאו באתר של חברת Southern Visions.
מקור: פורבס, אלכסנדרה קירקמן