דלג לתוכן


קיימת גרסה עדכנית של היישומון.
לחצו כאן לעדכון.

אוכל

עבור החיך הישראלי, האוכל ביוון הוא שילוב בין המוכר והמנחם לבין המדויק, המשובח והמרגש: לא באמת טעמתם גבינת פֶטָה עד שאכלתם אותה ביוון (ורצוי צלויה בגריל), סלט החצילים נמס בפה, והממולאים... אותם כבר תצטרכו לטעום כדי להבין.
אפילו הסלט היווני הוא לא זה שמגישים בארץ: ביוון תקבלו ירקות חתוכים ומעליהם נתח ענקי של פֶטָה ושמן זית מזוג בנדיבות.
ארוחות הבוקר הכפריות תמיד יכללו כמה סוגים של מאפים מקומיים בעבודת-יד תוצאת בית;‏ מתוכם אל תחמיצו בשום אופן את הסְפָּנָקוֹפּיטָה (Spanakopita) - מאפה פילו ממולא בתרד וגבינות. הריבות הביתיות הן תמיד מעדן, ובסופרמרקט תוכלו למצוא ממש בין הריבות הסטנדרטיות גם ריבות שבארץ הן יקרות מאוד ונמכרות בעיקר במעדניות.
בנוסף, האוכל מקבל טוויסט מקומי בכל אזור: בכפרים תפגשו מאמות שמבשלות ממה שנקטף באותו היום ולפעמים יזמינו אתכם אל המטבח כדי להציץ בסירים. את האהבה שלהן לאוכל תרגישו בכל ביס שתיתנו, בין אנחת עונג אחת לשנייה. בחלק מהכפרים בפיליון תפגשו אוכל מתוחכם יותר, ואילו בערים שבצפון יוון תמצאו בתפריט מנות חדשות מאלה שהתרגלתן למצוא בתפריט החדגוני בכפרים (סלט יווני, ג'ירוס, ממולאים). בסלוניקי שנחשבת לבירה קולינרית תפגשו הרבה יותר מאוכל יווני, ובאתונה תרגישו קצת כמו בתל-אביב.